Για 4 άτομα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 κ.γ. φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 φλ. τριμμένο τυρί Emmi Gruyère


ΜΕΘΟΔΟΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C βαθμούς.

Κόψτε τις πατάτες χρησιμοποιώντας μαντολίνο.

Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε μαζί τις πατάτες, το θυμάρι, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το τυρί. Στρώστε τις πατάτες ομοιόμορφα μεταξύ τους στοιβάζοντας σε επίπεδα.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να μαγειρεύετε άλλα 15-20 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές και χρυσαφένιες. Σερβίρεται ζέστες.