Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες

400γρ πέννες

450γρ κιμά βοδινό

400γρ σάλτσα ντομάτας

1 αυγό

1/2 κρεμμύδι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κτσ κύμινο

½ φλ. Φρυγανιά

Λάδι για τηγάνισμα

Φρέσκος βασιλικός

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι/πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πέννες σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό. Στραγγίστε.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε λεκάνη μαζί με το κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, την φρυγανιά, το αυγό, πιπέρι και αλάτι.
  3. Σχηματίστε μικρούς κεφτέδες με το μίγμα. Τηγανίστε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Ενδιάμεσα ψήστε την σάλτσα ντομάτας και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέστε στην σάλτσα τις πέννες και τα κεφτεδάκια. Αφήστε να απορροφήσουν τα αρώματα από την σάλτσα για μερικά λεπτά.
  6. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.