Πένες με Βοδινά Κεφτεδάκια, σε Σάλτσα Ντομάτας
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
400γρ πέννες
450γρ κιμά βοδινό
400γρ σάλτσα ντομάτας
1 αυγό
1/2 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κτσ κύμινο
½ φλ. Φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
Φρέσκος βασιλικός
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις πέννες σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό. Στραγγίστε.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε λεκάνη μαζί με το κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, την φρυγανιά, το αυγό, πιπέρι και αλάτι.
- Σχηματίστε μικρούς κεφτέδες με το μίγμα. Τηγανίστε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ενδιάμεσα ψήστε την σάλτσα ντομάτας και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε στην σάλτσα τις πέννες και τα κεφτεδάκια. Αφήστε να απορροφήσουν τα αρώματα από την σάλτσα για μερικά λεπτά.
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.
