Υλικά για 2 άτοµα:
– 2 φλ. χυµό ρόδι
– 1/4 φλ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. χυµό λεµόνι
– 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωµένο σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας
– 1 κοµµάτι κεφαλοτύρι ή φέτα (20g)
– 1 αυγό
– 2 κ.σ. γάλα
– σπόροι ροδιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το χυµό ρόδι, τη ζάχαρη και το χυµό λεµόνι σε ένα µικρό κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά. Βράστε ανακατεύοντας περιστασιακά, µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χαµηλώστε τη φωτιά σε µεσαία προς χαµηλή, και αφήστε το µείγµα να βράζει µέχρι να µείνει το µισό σε όγκο, και να πάρει υφή πηκτού σιροπιού. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 200°C.

Ξεδιπλώστε το φύλλο σε µια ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια.

Τοποθετήστε το τυρί στο κέντρο. Διπλώστε τη ζύµη πάνω από το τυρί ώστε να το καλύψετε.

Κόψτε την επιπλέον ζύµη και πιέστε την για να κλείσει.

Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα µικρό µπολ.

Τοποθετήστε τα πουγκιά σε αντικολλητικό χαρτί και βουρτσίστε τα µε το µείγµα του αυγού.

Ψήστε για 25 λεπτά ή µέχρι η ζύµη να πάρει ένα χρυσο-καφέ χρώµα.

Σερβίρετε τα πουγκιά µε µελάσα ροδιού και µερικούς σπόρους ροδιού.