Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 120 Λεπτά


Υλικά Για 4 Άτομα

1κιλό αρνάκι κότσι, σε κομμάτια

50γρ  λάδι

200γρ κρεμμύδια μικρά

50γρ σέλινο

100γρ καρότο

8 μικρές πατάτες με το φύλο

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Απλώστε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα πάνω από το άλλο και έπειτα την λαδόκολλα, σε επίπεδη επιφάνια.
  2. Πλύνετε καλά το κρέας και τοποθετήστε τα σε ένα σε πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα. Κόψτε τα λαχανικά σε μέτριους κύβους, καθαρίστε τα κρεμμυδάκια, κόψτε τις πατάτες στην μέση και τοποθετήστε τα όλα γύρο από το κρέας.
  3. Περιχύστε με λάδι, νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε το δεντρολίβανο.
  4. Κλείστε καλά το πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα, βάλτε λίγο νερό στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 120 λεπτά στους 180c.
  5. Ελέγχετε κατά διαστήματα εάν υπάρχουν υγρά στο ταψί.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director