Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 10 Λεπτά


Υλικά για 4 Μερίδες

12 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ. τσαγιού αποξηραμένο τσίλι

50γρ πέστο βασιλικού

1 γαλλική πακέτα κομμένη σε φέτες

100γρ. ιταλικό τυρί παρμεζάνα – τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1-2γρ. ρίγανη

Λίγες μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Φύλλα από φρέσκο βασιλικό

Αλάτι – Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Ραντίστε τις προυσκέτες με ελαιόλαδο και ψήστε σε φούρνο στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Σε λεκάνη αναμείξτε τις ντομάτες, το τσίλι, το πέστο, το σκόρδο, την ρίγανη, τις ελιές και την παρμεζάνα.
  3. Τοποθετήστε προσεκτικά το μείγμα στις προυσκέτες.
  4. Ραντίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και νοστιμίστε με αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director