Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

500γρ ξιφία

40μλ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτριο καρότο

1 μικρό κομμάτι σέλινο

2 μέτριες πατάτες

2 λτρ. Ζωμό ψαριού

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα.
  2. Τσιγαρίστε και τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα εκτός από το ξιφία.
  3. Προσθέστε το ζωμό ψαριού και σιγοβράστε για 25 λεπτά.
  4. Τοποθετήστε το ξιφία και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το ξιφία και ελέγξτε εάν όλα τα λαχανικά είναι ψημένα.
  6. Περάστε την σούπα από το μπλέντερ να γίνει κρεμώδες με βελούδινη υφή και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρετε την σούπα με τον ξιφία και κρουτόνς προαιρετικά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director