Χρόνος Εκτέλεσης

45 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

10 λεπτά

Μερίδα/ες

4-6

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

½ κούπα ελαιόλαδο

4 κλωναράκια (κορυφές) δεντρολίβανο

3 εντιβ κομμένα στη μέση

120 γρ γκοργκονζόλα

αλάτι και πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Βάζουμε μια γκριλιέρα στο μάτι και την ζεσταίνουμε καλά.Παράλληλα σε ένα τηγανάκι βάζουμε το λάδο μαζί με το δεντρολίβανο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι το λάδι να βγάλει τα αρώματά του.Βάζουμε τα εντίβ με το κομμένο μέρος προς τα κάτω πάνω στη γκριλιέρα και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και πάρουν καλό χρώμα για 4-5 λεπτά

Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και βάζουμε πάνω τους το τυρί.

Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.

Σερβίρουμε με το αρωματικό λάδι, αλατοπίπερο και λίγο μπούκοβο προαιρετικά.