Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 20 Λεπτά

Υλικά Για 2 Άτομα


Υλικά

200γρ ρύζι για ριζότο (Carnarolli ή Arborio)

300γρ κολοκύθα πουρέ

100γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

100γρ βούτυρο

50γρ μασκαρπόνε

50γρ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

100μλ λευκό κρασί

1λτρ ζωμό για ζυμαρικά

20μλ φρέσκα κρέμα

50γρ παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι / Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ροδοκοκκινίζουμε την κολοκύθα σε κύβους. Αφαιρέστε την.
  2. Έπειτα προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
  3. Βάλτε το ρύζι και μετά το κρασί.
  4. Συνεχίστε βάζοντας σιγά-σιγά το ζωμό μέχρι να ψηθεί το ριζότο στα 3/4.
  5. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και τα κομμάτια κολοκύθας. Έπειτα την φρέσκα κρέμα.
  6. Συνεχίστε το ψήσιμο για 2 λεπτά.
  7. Τέλος προσθέστε το βασιλικό, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα.
  8. Σερβίρετε με νιφάδες από παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director