Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά για 12 μερίδες

4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα

3 μεγάλες πατάτες βρασμένες

4 μεγάλα καρότα βρασμένα

100γρ τυρί αρωματισμένο με καπνιστό σολομό (προαιρετικό)

200γρ μαγιονέζα ή γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί

4 ντοματίνια

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

50γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη, το κάθε ένα σε ξεχωριστή λεκάνη.
  2. Βάζουμε σε κάθε λεκάνη αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά μαγιονέζα ή γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά την κάθε λεκάνη.
  3. Στην λεκάνη της πατάτας προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Τοποθετούμε ένα στεφάνη φόρμας για κέικ χωρίς το πάτο του σε μια επίπεδη πιατέλα.
  5. Αρχικά βάζουμε στην βάση το μείγμα της πατάτας, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω από την πατάτα το μείγμα με το καρότο, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  7. Τέλος βάζουμε πάνω από το καρότο το μείγμα με το παντζάρι, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  8. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το Κρεμώδες τυρί μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε σε σακούλι ζαχαροπλαστικής έχοντας τοποθετήσει μπροστά την μύτη σε σχήμα αστέρι.
  9. Γαρνίρουμε την τούρτα μας γύρο-γύρο με τυρί και από πάνω κομμένα ντοματίνια στα 4.
  10. Αφαιρούμε το στεφάνη προσεκτικά