Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 125γρ. Τρικολόρε Ζυμαρικά Μιτσίδη
  • 1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη
  • Μια χούφτα φύλλα άγρια ρόκα.
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 6 φέτες Χαλούμι Πισσουρκώτικο Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένες σε μικρούς κύβους 1εκ. (περίπου ½ ποτήρι)
  • Ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • 1/8 κουταλάκι μουστάρδα dijon με κόκκους
  • 1/8 κουταλάκι ξίδι μήλου
  • Ένα μικρό ψιλοκομμένο πιπέρι τσίλι (προαιρετικό)
  • Λίγο αλάτι (το χαλούμι είναι ήδη αρκετά αλμυρό)

Για τις ψητές ντομάτες:

  • 2 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγο πιπέρι Cayenne
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο (χωρίς σπόρια)
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

Ετοιμάζουμε τις ψητές ντομάτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις ντομάτες (με τη φλούδα προς τα κάτω) σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σκόρδο, πιπέρι cayenne, κόκκινο τσίλι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Οι ντομάτες θα αρχίσουν να γίνονται καφέ στις άκριες και να ζαρώνουν αλλά θα πρέπει να παραμείνουν ελαφρά ζουμερές. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό, διαλύουμε τον ζωμό και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το χαλούμι σε ψηλή φωτιά (ή το ψήνουμε στο γκριλ) μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε την σαλάτα. Βάζουμε τη ρόκα σε μια βαθιά πιατέλα. Αναμιγνύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ξεβγάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην ρόκα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, τις ψητές ντομάτες και το χαλούμι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.