Χρόνος Προετοιμασίας 50 Λεπτά

Υλικά Για 4 Άτομα


Υλικά

1kg κολοκύθα

100γρ βούτυρο

150γρ κρεμμύδια

50γρ σέλινο

100γρ καρότο

2 μέτριες πατάτες

4λτρ ζωμό λαχανικών

2γρ κανέλα σκόνη

50γρ μέλι

100μλ φρέσκα κρέμα

Αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με παχιά τοιχώματα σε μέτρια φωτιά, και λιώστε το βούτυρο.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μέτριους κύβους.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα αρχικά το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει και έπειτα το σέλινο, το καρότο και την κολοκύθα και ψήστε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  4. Έπειτα προσθέστε την πατάτα, το μέλι και τον ζωμό. Σιγοβράστε για 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά.
  5. Αφήστε την σούπα να κρυώσει ελαφρώς και περάστε από το μπλέντερ να γίνει πουρές. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρετε με φρέσκια κρέμα και κανέλα σε σκόνη.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director