Σούπα ντομάτας με τυρί τσένταρ και θυμάρι
(για 2 άτομα)
8 φρέσκες μεγάλες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένα στην μέση
1 κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
2 tbs ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
1κ.γ. φρέσκο θυμάρι
2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα
φρέσκο θυμάρι
1/4 φλ. Grandma λευκό τυρί τσένταρ
ελαιόλαδο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
Κόψτε τις ντομάτες σε τέταρτα.
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με το σκόρδο, κρεμμύδια, θυμάρι και καρυκεύματα. Ραντίστε με ελαιόλαδο.
Ψήστε για 25 λεπτά.
Βάλτε το ζωμό να βράση και προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χεριού μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
Σερβίρετε με τυρί τσένταρ, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
