Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά


Υλικά για 8 ποτήρια

1 λίτρο κόκκινο κρασί

100μλ. Ρούμι

50 μλ. Μπράντι

½ λίτρο αναψυκτικό πορτοκάλι

½ λίτρο αναψυκτικό άσπρο

2 πράσινα μήλα

2 κόκκινα μήλα

2 πορτοκάλια

2 γλυκολέμονα

1 ξυλάκι κανέλλα

1 γαρύφαλλο


Εκτέλεση

  1. Κόψτε σε φέτες 1 φρούτο από κάθε είδος και τα 2 γλυκολέμονα. Τοποθετήστε τα σε κανάτα.
  2. Προσθέστε το κρασί, το ρούμι, το μπράντι και τα αναψυκτικά.
  3. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Αφήστε τα φρούτα και τα μπαχαρικά να αποβάλουν την γεύση τους και μας αρωματίσουν το κρασί για 1 νύχτα στο ψυγείο.
  5. Κόψτε τα υπόλοιπα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στα ποτήρια.
  6. Σερβίρετε την σαγκρία πολύ κρύα στα ποτήρια με τα φρούτα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director