15 κομμάτια


1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας Αλφαμέγα, αποψυγμένο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

1 φλ.  Emmi Emmental, τριμμένο

1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

μαύρο αλάτι


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.

Ετοιμάστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα στην άκρη.

Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με 1/4 φλιτζάνι τυρί.

Ξεδιπλώστε το φύλλο σφολιάτας πάνω στο τυρί και πασπαλίστε με το 1/4 φλιτζάνι του τυριού πάνω από το φύλλο.

Διπλώστε το φύλλο σφολιάτας στο μισό.

Με πλάστη ανοίξτε το φύλλο σε περίπου 30εκ ύψος.

Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη πίτσας κόψτε τη σφολιάτα σε λωρίδες πλάτους περίπου 2εκ.

Μεταφέρετε τις λωρίδες στα σινιά και καθώς τις βάζετε, στρίψτε τις άκρες προς τις αντίθετες κατευθύνσεις για να δώσετε ένα σπειροειδές σχήμα, πιέζοντας απαλά τις άκριες τους για να τα κολλήσουν.

Βουρτσίζετε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το μαύρο αλάτι.

Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα με ωριμασμένο τυρί Emmentaler.