200 γρ. φρέσκιες Ταλιατέλες

1 κ.σ. ηλιέλαιο Alphamega

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

10 γαρίδες,  καθαρισμένες

1/2 φλι. μπιζέλια, κατεψυγμένα ή φρέσκα

1 / 4 φλ. ούζο

1/2 φλ. τυρί Kωστάκης γραβιέρα, τριμμένο

1 κουτ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι


Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα νερο με αλάτι για να βράσει, προσθέστε τις φρέσκιες Ταλιατέλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε τα κρεμμύδια μέχρι να γινουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.

Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Προσθέστε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό. Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ανακατεύψτε με τα ζυμαρικά, προσθέστε το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε.

Σερβίρετε με επιπλέον τυρί.