Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 40 λεπτά 


Υλικά για ταψί μεγέθους 15X30cm 

1 ζύμη τάρτας για ταψί 15Χ30

500γρ φράουλες

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1λτρ γάλα

250γρ. ζάχαρη

4 αυγά

5 κουταλιές σούπας corn four

4γρ. βανίλια σε σκόνη

χαλεπιανά θρυμματισμένα


Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάλτε το μισό γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια να ζεσταθεί. Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η βανίλια.
  2. Σε δοχείο ενώστε καλά τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το corn flour.
  3. Προσθέστε στο ζεστό γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα σας να γίνει παχύρευστη. Κατεβάστε από την φωτιά.
  4. Αφήστε να κρυώσει καλά. Πριν την χρήση της ξανακτυπήστε την κρέμα να γίνει μαλακή.
  5. Απλώστε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
  6. Ψήστε για 20 λεπτά στους 170c ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα σας.
  7. Αφήστε να κρυώσει καλά.
  8. Περιχύστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στην ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα.
  9. Γαρνίρετε την τάρτα με μπόλικες φράουλες και θρυμματισμένα χαλεπιανά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director