Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 40 λεπτά  


Υλικά για ταψί μεγέθους 15X30cm 

1 ζύμη τάρτας για ταψί 15Χ30

2 μήλα πράσινα

2 μήλα κόκκινα

100γρ καστανή ζάχαρη

200γρ λιωμένο βούτυρο

1 κουτ. Σούπας κανέλα σε σκόνη, αναμείξτε την στο λιωμένο βούτυρο


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1λτρ γάλα

250γρ. ζάχαρη

4 αυγά

5 κουταλιές σούπας corn four

4γρ. βανίλια σε σκόνη


Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάλτε το μισό γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια να ζεσταθεί. Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η βανίλια.
  2. Σε δοχείο ενώστε καλά τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το corn flour.
  3. Προσθέστε στο ζεστό γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα σας να γίνει παχύρευστη. Κατεβάστε από την φωτιά.
  4. Απλώστε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
  5. Περιχύστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στην ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα.
  6. Κόψτε τα μήλα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες αφαιρώντας μόνο τα κουκούτσια. Πασπαλίστε τα μήλα με καστανή ζάχαρη και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα σε όρθια θέση, βάζοντας ένα κόκκινο και έπειτα ένα πράσινό μήλο εναλλάξ.
  7. Ραντίστε με το λιωμένο βούτυρο με την κανέλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170c για 35-40 λεπτά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director