Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

1 ώρα

Μερίδα/ες

6

Βαθμός δυσκολίας

3

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά για την κρέμα

  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. στιγμιάιος καφές σε σκόνη
  • 150 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
  • 75 γραμμάρια κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Υλικά για το γλυκό

  • 400 γρ μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

    • Βάζουμε στο μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη μαυροδάφνη, την άχνη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
    • Κρατάμε λίγο στο ψυγείο άν θέλουμε και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.
    • Παίρνουμε ένα πυρέξ και δίπλα του βάζουμε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε τον υπόλοιπο καφέ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα μέσα στον καφέ και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ.
  • Από πάνω τοποθετούμε τη μισή από την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας και από πάνω συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

 

ΤΙΡ: Διακοσμούμε με κακάο ή με ότι άλλο θέλουμε π.χ. τρούφα σοκολάτας.