Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά

Υλικά Για 12 μπουρέκια


Για την ζύμη

1κιλό χωριάτικο αλεύρι

250 μλ χλιαρό νερό

120 μλ λάδι

Λίγες σταγόνες από λεμόνι

Λίγο Αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα


Για την γέμιση

750 γρ. αναρή ανάλατη

50 μλ ανθόνερο

200 γρ. ζάχαρη

1 κτσ κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση

  1. Για το φύλλο, σε λεκάνη ρίχτε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το λάδι και τρίψτε καλά μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  3. Χύστε το χυμό λεμονιού και έπειτα το νερό σιγά-σιγά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μαλακή ζύμη.
  4. Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά, σκεπασμένη με πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη.
  5. Για την γέμιση, ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ.
  6. Ανοίξτε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες και βάλτε 1 κτσ γέμιση αφήνοντας 3 δάκτυλα κενό μεταξύ τους.
  7. Κλείστε με άλλο φύλλο από πάνω και κόψτε στο σχήμα που σας αρέσει (στρογγυλά, ορθογώνια, τετράγωνα κτλ).
  8. Πατήστε τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν καλά.
  9. Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  10. Σερβίρετε κρύα ή ζεστά πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director