Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά


Υλικά Για την βάφλα

1 φλ. Αλεύρι

1 κ.σ. ΒΡ

Λίγο αλάτι

¾ φλ. γάλα

1 αυγό


Υλικά για τα συνοδευτικά

1 αβοκάντο

2 αυγά

Λίγο ξύδι

100γρ. χαλούμι

Φύλλα σαλάτας

Φουντούκια, ψημένα, αλατισμένα


Εκτέλεση για την βάφλα

  1. Αναμείξτε όλα τα στερεά υλικά.
  2. Προσθέστε στο αυγό και το γάλα. Αναμείξτε πολύ καλά.
  3. Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά.
  4. Ψήστε σε ζεστή συσκευή βάφλας.

Εκτέλεση συνοδευτικών

  1. Κόψτε το αβοκάντο σε φέτες ή κύβους.
  2. Ψήστε τα αυγά σε μπόλικο ζεστό νερό με ξύδι (να μην κοχλάζει το νερό).
  3. Κόψτε το χαλούμι και ψήστε σε ζεστό τηγάνι.
  4. Σπάστε τα φουντούκια σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Γαρνίρετε την βάφλα με τα συνοδευτικά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director