Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά


Υλικά για 2 άτομα

800γρ. βοδινό κιμά (3 φορές περασμένο)

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

¼ δέσμης μαϊντανό ψιλοκομμένο

5γρ. Κόλιανδρο ξηρό αλεσμένο

7γρ. κύμινο αλεσμένη

1γρ. κανέλα αλεσμένη

1γρ. πιπέρι Καγιέν σε σκόνη

1γρ. τζιτζερ σε σκόνη

2γρ. πάπρικα

Χυμό από ½ λεμόνι

100γρ. γιαούρτι

Πίτες ελληνικές με ελαιόλαδο για σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού και 2 από τα 7γρ. κύμινο.
  2. Πλάστε καλά τον κιμά και σχηματίστε σε μακρόστενες μερίδες των 80γρ.
  3. Περάστε το κιμά σε μεταλλικές σούβλες κατάλληλες για ψήσιμο στην σχάρα.
  4. Ψήστε σε ζεστό γκριλ μέχρι το κέντρο να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.
  5. Ραντίστε τις ελληνικές πίτες με ελαιόλαδο και ψήστε ελαφρώς σε γκριλ.
  6. Για την σάλτσα ενώστε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τα 2 από τα 7γρ. κύμινο. Σερβίρετε με πασπαλισμένη πάπρικα από πάνω.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director