Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά

2 φιλέτα ξιφία

Λίγο ελαιόλαδο

50μλ άσπρο κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

100γρ βούτυρο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε το ξιφία με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ζεστό τηγάνι τσιγαρίστε τον ξιφία και από τις 2 πλευρές.
  3. Βάλτε το ξιφία σε ταψί φούρνου και τελειώστε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180c.
  4. Στο τηγάνι που τσιγαρίσετε τον ξιφία προσθέστε το σκόρδο λιωμένο, το κρασί και το λεμόνι. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί στο 1/3. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε σιγά σιγά μέσα στο τηγάνι, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα σώμα.
  5. Τελειώστε την σάλτσα με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director