Οι περισσότεροι ζωόφιλοι αγαπάμε όλα τα ζωάκια. Παρόλα αυτά ο διαχωρισμός cat person vs dog person υφίσταται και δεν αφορά μόνο στην προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους αλλά και στων ίδιων των τετράποδων που είναι πολύ διαφορετικές. Παρακάτω οι τέσσερις βασικές:

  1. στη δίαιτα

Οι γάτες, ως αιλουροειδή είναι κλασικά σαρκοβόρα ζώα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται απαραιτήτως ζωική πρωτεΐνη για να μεγαλώσουν και να λειτουργήσουν. Αντιθέτως, τα σκυλιά, παρόλο που σίγουρα προτιμούν το κρέας, μπορούν να μεταβολίσουν και φυτικής προέλευσης τροφές. Σε κάθε περίπτωση, εσείς που ως ιδιοκτήτες τους έχετε την ευθύνη της διατροφής τους, προτιμήστε κάποια ποιοτική λύση, που και θα τα ευχαριστεί και θα διαφυλάξει την υγεία τους. Δείτε εδώ.

  1. στα νύχια τους

Τα νύχια είναι για τη γάτα πολύτιμο εργαλείο και όπλο. Γι’ αυτό μένουν κρυμμένα και βγαίνουν, όταν αντιμετωπίζει κίνδυνο. Έτσι παραμένουν πάντα κοφτερά κι ετοιμοπόλεμα. Οι καναπέδες και οι κουρτίνες σας είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο. Αντιθέτως, τα νύχια των σκύλων είναι πάντα εμφανή και γι’ αυτό αμβλύτερα, αφού τρίβονται σε κάθε τους βήμα. Παρόλο που δεν χρειάζονται διαρκή φροντίδα όπως των γάτων, πρέπει να τα φροντίζετε από καιρό σε καιρό, για να μην σπάνε και μολύνονται.

13. στην αντιμετώπιση του κινδύνου

Το «μαλώνουν σαν το σκύλο με τη γάτα» είναι μια μάλλον αδικαιολόγητη παρομοίωση. Οι γάτες είναι κατασκευασμένες για να διαφεύγουν τον κίνδυνο. Ως κλασικοί κυνηγοί, γνωρίζουν ενστικτωδώς, ότι ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσουν λεία και χρησιμοποιούν την ταχύτητά τους, το άλμα τους και τα αντανακλαστικά τους για να ξεγλιστρούν. Οι σκύλοι από την άλλη πλευρά, είναι από τη φύση προγραμματισμένοι να επαφίενται στη δύναμη της αγέλης, για να αντιμετωπίσουν πιθανούς κινδύνους, αφού δεν μπορούν να τους αποφύγουν τόσο γρήγορα όσο οι γάτες.

  1. στην κοινωνικότητα

Από την παραπάνω διαφορά προκύπτει και η μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στον τρόπο που κοινωνικοποιούνται οι γάτες και οι σκύλοι. Τα σκυλάκια, ακριβώς λόγω της επαφής τους με την καταγωγή της αγέλης, είναι πολύ πιο κοινωνικά από τα γατάκια. Αναγνωρίζουν τα πρόσωπα και δένονται μαζί τους πολύ ευκολότερα και πιο έντονα. Τα γατάκια είναι από τη φύση τους πιο μοναχικά και περισσότερο δένονται με το χώρο αλλά και ό,τι περιλαμβάνεται στο χώρο -εφόσον τον συνηθίσουν και τον αγαπήσουν και όχι τόσο με τα πρόσωπα.

3