Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γευστικά μεζεδάκια και λιχουδιές που ξεχνάμε να τρώμε καθημερινά. Ακολουθούν τρεις γαστρονομικές προτάσεις για ένα σαρακοστιανό τραπέζι που μυρίζει απόλαυση!

 

Σαλάτα με όσπρια

Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε φασόλια μαυρομάτικα ή πιάζ, φακές ακόμα και ρεβίθια για να φτιάξετε μια εναλλακτική σαλάτα που εκτός από γεύση, είναι πολύ πλούσια και σε θρεπτικά συστατικά! Προσθέστε φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα και το dressing της επιλογή σας για να κάνετε ένα εξαιρετικά νηστίσιμο statement.

 

Ταραμοσαλάτα

Νούμερο ένα must-have που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας είναι φυσικά η πασίγνωστη ταραμοσαλάτα. Δοκιμάστε αυτή την χρονιά να κάνετε μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή, με κρεμώδη υφή και ένα μυστικό υλικό που θα την κάνει ξεχωριστή. Προσθέστε μπούκοβο και λίγη καπνιστή πάπρικα ή εναλλακτικά χυμό από ένα πορτοκάλι, για να δώσετε άλλη διάσταση στη γεύση της.

 

 

Γαρίδες και Καραβίδες

Τα θαλασσινά έχουν σίγουρα την τιμητική τους την πρώτη ημέρα της σαρακοστής. Οι αγαπημένες σε πολλούς γαρίδες και καραβίδες μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς γευστικούς συνδυασμούς με ποικίλα υλικά. Κάντε τη διαφορά προσθέτοντας δεντρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου ή μαγειρέψτε τις φλαμπέ με μυρωδάτο ούζο.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!