Ψάχνετε ιδέες για να στολίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα ξεχωρίζει για την ομορφιά και το γούστο του; Ο διακοσμητής των Υπεραγορών Άλφαμέγα, Γιώργος Γεωργίου, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του επαγγέλματος και μας δίνει tips για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μοντέρνα ή παραδοσιακή:

Εν αρχή ην το δέντρο: το συνηθισμένο μέγεθος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σε ύψος 1,80 μ. και κυμαίνεται ως τα 2,10 ή και 2,40 μ. πιο σπάνια, αν το σπίτι είναι ιδιαίτερα ψηλοτάβανο. Είναι καλύτερα να μην προμηθευτείτε δέντρο χαμηλότερο από τα 1,80, καθώς το ύψος του μπορεί να μικρύνει όταν θα ανοίξει η βάση.

Όσο για το δίλημμα «φυσικό ή ψεύτικο;» ο διακοσμητής μας προτείνει ψεύτικο ασυζητητί: «Είναι σίγουρα καλύτερο. Μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια, ενώ το φυσικό δέντρο όχι, αφού δεν αντέχει στις γλάστρες και συνήθως δεν κάνει ούτε για μεταφύτευση, αφού έρχεται με κομμένες ρίζες. Είναι ένα δέντρο με διάρκεια ζωής ως τα Χριστούγεννα», αναφέρει ο κ. Γεωργίου. Προτιμήστε να τοποθετήσετε το δέντρο σε μια γωνιά και όχι σε παράθυρο, διότι στο παράθυρο θα χάνει μέρος της φωτεινότητάς του και μια πλευρά του θα εμφανίζεται σκοτεινή.

Ξεκινήσετε τον στολισμό με τα λαμπάκια: ανοίξτε καλά το καλώδιο και κρύψτε το ανάμεσα στα κλαδιά. Αν θέλετε ένα μοντέρνο δέντρο, για παράδειγμα με candies στολίδια, προτιμήστε άσπρα λαμπάκια για να μην υπερφορτωθεί. Τα λαμπιόνια με πιο ζεστό, κίτρινο χρώμα συστήνονται για τα πιο παραδοσιακά δέντρα, ενώ αν έχετε μικρά παιδιά, μπορείτε να βάλετε πιο παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα λαμπάκια.

Όσο για τα στολίδια, πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολλά, να γεμίζουν το δέντρο, ακόμη κι αν το σπίτι έχει μίνιμαλ διακόσμηση. Φέτος είναι της μόδας τα κόκκινα και τα άσπρα, αλλά και τα berries-candies. Φροντίστε τα στολίδια να καλύπτουν το ένα το άλλο, ώστε το δέντρο να φαίνεται γεμάτο. Άλλα αξεσουάρ που μπαίνουν ως στολίδια στο δέντρο είναι οι μικροί Αγιοβασίληδες, τρενάκια, αεροπλανάκια, γκλίτερ σπιτάκια και γιρλάντες. Το αστέρι και η φάτνη θεωρούνται πια ξεπερασμένα, εκτός κι αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε. Η συμβουλή του κ. Γεωργίου είναι, αν θέλετε να στολίσετε και την κορυφή, να βάλετε κάτι από το υπόλοιπο δέντρο, όπως πχ 2-3 candies ή berries αν η διακόσμησή σας είναι τέτοια.

Πέρα από το δέντρο, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση περιλαμβάνει και το υπόλοιπο σπίτι, προπάντων τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους κυρίως κινούμαστε. Ο κ. Γεωργίου προτείνει ένα στεφάνι στην είσοδο σε στολισμό που θα ταιριάζει με αυτόν του δέντρου. Αν έχετε τζάκι, μπορείτε να το στολίσετε με μια γιρλάντα, ενώ μικρές λεπτομέρειες, όπως μικρά στολίδια στα τραπέζια και τις γωνιές ή ακόμα και ένα runner θα κάνουν τη διαφορά.

Ετοιμάστε το σπίτι για τα Χριστούγεννα με το δέντρο, τα στολίδια και τα αξεσουάρ που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στις Υπεραγορές Άλφαμέγα. Δείτε τις προσφορές στο τελευταίο μας φυλλάδιο και στα καταστήματά μας.