Η παραδοσιακή συνταγή του τυριού cottage προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, με βασικό του συστατικό το γάλα που περίσσευε από την διαδικασία παρασκευής βουτύρου. Πιο απλά, το τυρί cottage είναι αυτό που ανακάλυψε ένας ταξιδιώτης της ερήμου, όταν αποφάσισε να διασχίσει μια μεγάλη απόσταση κουβαλώντας γάλα στις τσάντες του, που ήταν φτιαγμένες από εντόσθια προβάτου, σύμφωνα με έναν αστικό μύθο.

Κυριολεκτικά, σημαίνει τυρί της αγροτικής κατοικίας και οπτικά μοιάζει με την ελληνική νωπή μυζήθρα, καθώς είναι λευκό, έχει κρεμώδη, μαλακή υφή και σβώλους.

Γιατί όμως έχει γίνει διατροφική μόδα στις δυτικές κοινωνίες;  Η απάντηση κρύβεται στην «ευελιξία» του ως προς την χρήση, αλλά και στην συνάμα πλούσια διατροφική του αξία σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα λιπαρών και θερμίδων του.

Μπορεί να φαγωθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με φρούτα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, με γρανόλα και κανέλα, σε σαλάτες ή ακόμα και ως υποκατάστατο της μαγιονέζας σε σάντουιτς. Όπως και το γιαούρτι, το τυρί cottage όσο εύκολα τρώγεται ως συστατικό σε αλμυρά, τόσο εύκολα τρώγεται και ως συστατικό σε γλυκά γεύματα!

Είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους χορτοφάγους, καθώς δεν απαιτείται η χρήση πυτιάς κατά την διαδικασία παραγωγής του. Θεωρείται δε ιδιαίτερα εύγευστο και δροσιστικό, ενώ είναι και εύπεπτο. Γι’ αυτούς τους λόγους είναι ιδανικό για διατροφές που στόχο έχουν την απώλεια βάρους, αλλά και για αθλητικές διατροφές.

Δεν είναι τυχαίο επομένως που η Washington Post συμπεριέλαβε το τυρί cottage στις 7 διατροφικές τάσεις που χαρακτηρίζουν το 2018, ενώ διάφοροι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν ως το «next best thing» του ελληνικού γιαουρτιού!

Πειραματιστείτε ελεύθερα με τυρί cottage DiRollo που θα βρείτε στις Υπεραγορές Αλφαμέγα! Δείτε την προσφορά στο τελευταίο μας φυλλάδιο.