Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

40 λεπτά

Μερίδα/ες

12

Βαθμός δυσκολίας

3

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 150γρ αλεύρι μαλακό
  • 110γρ αλλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 90γρ βούτυρο
  • 400γρ ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά και 4 κρόκοι
  • 120γρ ξινόγαλο
  • 130γρ κρέμα γάλακτος

 

Φρόστινγκ τυριού

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ ζάχαρη άχνη
  • 400γρ τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διακόσμηση

  • 400γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • πολύχρωμες μαρέγκες
  • ζαχρωτά
  • κας-κας
  • κέρατο απο ζαχαρόπαστα
  • λουλούδια απο ζαχαρόπαστα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι περνώντας τα από μια σίτα.
  2. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
  3. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το χτυπάμε και αυτό σε χαμηλή ταχύτητα και μετά προσθέτουμε τα αβγά και τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας καλά ενδιάμεσα και περιμένοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο αβγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  4. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας καθαρίζουμε περιμετρικά το μπολ του μίξερ.
  5. Στη συνέχεια προθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ανακατεύουμε καλά και αυτό.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια σε 3 δόσεις και το ξινόγαλο σε 2 δόσεις. Ανακατεύουμε λίγο κάθε φορά ανάμεσα σε προσθήκη.
  7. Πριν προσθέσουμε το τελευταίο μέρος από το αλεύρι αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε το αλεύρι με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Δεν θέλουμε να πολυανακατευτεί το μείγμα για να βγει όσο πιο αφράτο γίνεται το κέικ.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  9. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την ενσωματώνουμε στη ζύμη ανακατεύοντας πολύ ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  10. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια στρογγυλά διαμέτρου 20εκ. που τα έχουμε λαδώσει καλά και έχουμε στρώσει τον πάτο τους με λαδόκολλα.
  11. Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
  12. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα, αφαιρούμε το ταψάκι αλλά αφήνουμε τη λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά και να είναι έτοιμα για τη συναρμολόγηση.

 

Φρόστινγκ τυριού

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να  αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε και το τυρί κρέμα με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.

Φρόστινγκ διακόσμησης

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την άχνη στη μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  2. Ανεβάζουμε στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και αφαιρούμε από το μίξερ.
  3. Χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή με χυμό από ράσμπερι.
  4. Όταν κρυώσουν τα παντεσπάνια τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος ώστε να έχουμε 4.
  5. Τα παντεσπάνια είναι αρκετά ζουμερά αλλά αν θέλουμε μπορούμε να τα βρέξουμε με μια βούρτσα πριν συναρμολογήσουμε την τούρτα

 

Συναρμολόγηση

  1. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι πάνω σε μια βάση που την έχουμε στρώσει με 3 κομμάτια λαδόκολλας που να είναι σε γωνιά 60 μοιρών το ένα με το άλλο. Αφαιρώντας τα μετά τον στολισμό θα έχετε μια καθαρή η βάση. Προτιμούμε το πρώτο παντεσπάνι που θα βάλουμε να είναι το ένα από τα δύο κάτω κομμάτια.
  2. Από πάνω στρώνουμε το ¼ απο το φρόστινγκ τυριού.
  3. Από πάνω βάζουμε το ένα μισό παντεσπάνι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα παντεσπάνια.
  4. Γύρω από όλα κάνουμε μια ελαφριά στρώση από το φρόστινγκ τυριού και μετά βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει.
  5. Φτιάξτε το κέρατο του μονόκερου με ζαχαρόπαστα ή βάψτε με χρυσό βρώσιμο χρώμα ένα χωνάκι παγωτού.

 

Διακόσμηση

Για τη διακόσμηση μπορούμε να βάλουμε ό,τι επιθυμούμε. Εμείς, προτιμήσαμε να ομορφύνουμε την τούρτα μας με πολύχρωμες μαρέγκες, ζαχρωτά, κας-κας, κέρατο και λουλούδια από ζαχαρόπαστα.