Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 20 Λεπτά


Υλικά Για 6 Άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους

50μλ. Λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

50γρ. πάστα ντομάτας

50μλ. άσπρο κρασί

5γρ. πάπρικα

5γρ. ρίγανη

5γρ. θυμάρι

50γρ. μπλε τυρί

200γρ. γιαούρτι

100μλ. Φρέσκια κρέμα

Αλάτι και πιπέρι

12 ξυλάκια για σουβλάκι


Εκτέλεση

  1. Σε μπλέντερ προσθέστε το λάδι, το κρεμμύδι με τα υγρά του, το σκόρδο, την πάστα ντομάτας, το κρασί, την πάπρικα, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. (προαιρετικά 2γρ. καυτερό πιπέρι).
  2. Κτυπήστε καλά να γίνει ομοιογενές μείγμα και μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστο 4 ώρες στο ψυγείο.
  3. Περάστε σε ξυλάκια και ψήστε στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά.
  4. Για το ντιπ βράστε ελαφρώς την κρέμα με το τυρί. Ανακατέψτε καλά να μαλακώσει το τυρί, αφήστε να κρυώσει και ενώστε με το γιαούρτι.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director