Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 60 Λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

1200γρ. βοδινό ελιά κομμένο σε κύβους

1κιλό μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο

100γρ βούτυρο

800μλ κόκκινο κρασί

100μλ κόκκινο ξύδι

1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης

2 γαρίφαλα

1/4 πορτοκαλί

1 φύλλο δάφνης

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ζεστή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το βοδινό μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Αφαιρέστε το βοδινό και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Προσθέστε το βοδινό, έπειτα το κόκκινο ξύδι, το κρασί, το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
  4. Κλείστε με καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Ανακατέψτε κατά διαστήματα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director