Σπιτική σούπα ramen με βοδινό
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 300 γρ noodles αυγού
- 1 L νερό
- 1/2 ζωμός λαχανικών
- 1/2 ζωμός βοδινό
- 1 tsp σκόρδο
- 1 tsp τριμμένο φρέσκο ginger
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ σάλτσα Worcestershire
- 1 κ.σ σησαμέλαιο
- 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες
- 200 g μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο για το φιλέτο
- Αλάτη και πιπέρι
Γαρνίρισμα:
- 2 αυγά βραστά κομμένα δια 2
- φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
- Για τον ζωμό: σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τους ζωμους.
- Προσθέτουμε το ginger, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
- Για το μοσχαράκι: βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις λωρίδες μοσχαράκι
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά για κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με 3-4 κουταλιές από το ζωμό και αφήνουμε τα φιλετάκια στην άκρη.
- Για τα noodles: στην κατσαρόλα με το ζωμό ρίχνουμε τα noodles και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα Worcestershire
- Συναρμολογούμε τη σούπα ramen: σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα noodles και το ζωμό που έχουν βράσει μέχρι να τα καλύψει.
- Προσθέτουμε στο τέλος τις λωρίδες καρότου, το μοσχαράκι, το τσίλι και τα αυγά.
- Γαρνίρουμε με λίγο σησαμέλαιο.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 170kcal
Λιπαρά: 7,6γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ
Υδατάνθρακες: 10 γρ
Φυτικές ίνες: 0,6 γρ
Πρωτεΐνη: 8γρ