Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Κοτόπουλο Μετσοβόνε με ΚΥΚΝΟΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 2

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σκόρδο σκόνη
  • Κρεμμύδι σκόνη
  • Πάπρικα γλυκιά
Για τη σάλτσα:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 1 κ.σ. Τοματοπολτό 28% KYKNOS
  • 350 γρ. Τομάτα Περαστή στο Μύλο KYKNOS
  • 200 γρ. τυρί Μετσοβόνε

Εκτέλεση

Ανοίγουμε στα φιλέτα στη μέση, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 10' να μαριναριστούν.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο χωρίς έξτρα ελαιόλαδο (αφού έχει ήδη από τη μαρινάδα του) και το σοτάρουμε καλά ώστε να πάρει όμορφο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δε μας πειράζει εάν έχει μαγειρευτεί τελείως. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο κρεμμύδι μας το οποίο και μαγειρεύουμε για 2-3'. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1'.

Προσθέτουμε τον Τοματοπολτό 28% KYKNOS και αφού το σοτάρουμε και αυτό για 1' σβήνουμε με το νερό.

Προσθέτουμε τη Τομάτα Περαστή στο Μύλο KYKNOS, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη φρέσκια ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5-6'.

Στο μεταξύ κόβουμε το φιλέτο μας σαν ταλιάτα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βάζουμε πάνω από κάθε φιλέτο κοτόπουλο φέτες από το μετσοβόνε που τις έχουμε κόψει σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15'.

Σερβίρουμε με baby πατάτες  φούρνου ή πουρέ πατάτας.