Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Βιετναμέζικη σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο και noodles ρυζιού

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες και βρασμένες (300γρ)
  • 200γρ noodles ρυζιού (vermicelli) βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 1 φλ τριμμένο καρότο
  • 3/4 φλ αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • ¾ φλ μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 φλ μαρούλι κομμένο
  • 2-3 κ.σ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ φύτρες φασολιών (mung bean sprouts) – σε βαζάκι, αν όχι από τα φρέσκα
  • ¼ φλ φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
Για τη σως:
  • Χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ ξύδι ρυζιού
  • 2 κ.σ fish sauce
  • ½ φλ κρύο νερό
  • 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • 1 πιπεριά chili χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ½ κγ ginger σε σκόνη
  • ½ κ.γ σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σως.
  2. Σε ένα βαθύ μπόλ, προσθέτουμε το μαρούλι και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Περιχύνουμε τη σως και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  4. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο

 

Διατροφικές Πληροφορίες (ανα 100γρ):

Ενέργεια: 125kcal

Λιπαρα: 2,8γρ

Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,4γρ

Υδατάνθρακες: 14,9γρ

Εκ των οποιων σάκχαρα: 5γρ

Φυτικές ινες: 2,6γρ

Πρωτεϊνες: 11,2γρ