ΛΑΝΙΤΗΣ Πουτίγκα μπανάνας
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας:
Μερίδες: 10
Συστατικά
- 4 κουταλια της σούπας μέλι
- 3 κουταλια της σούπας κορν φλάουρ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια Λανίτης Φρέσκο 100% Κυπριακό Γάλα 1,5%
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλια της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το αλάτι μαζί.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το μέλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει φουσκάλες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ρίξτε σιγά σιγά ½ φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά, ενώ ανακατεύετε γρήγορα.
- Συνδυάστε τα μείγματα αυγών και γάλακτος μαζί. Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε μια λεπτή στρώση από την πουτίγκα σε ένα ταψί (8x8) και από πάνω μια στρώση από φέτες μπανάνας.
- Στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω από τις μπανάνες και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πιέζουμε πάνω στην επιφάνεια της πουτίγκας μπανάνας. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πίνακας διατροφικών στοιχείων
Ποσότητα ανά μερίδα
- 120 kcal θερμίδες, 6%
- 3 g λιπαρά, 4%
- 0,6 g κορεσμένα λιπαρά, 3%
- 20 γρ Υδατάνθρακες, 7%
- 11 g σάκχαρα
- 1g φυτικές ίνες, 4%
- 4g Πρωτεΐνη, 8%
* % της πρόσληψης αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα (8400Kj/2000 kcal)
* Ο πίνακας στοιχείων διατροφής και τα σύμβολα αναφέρονται στην τυπική συνταγή και όχι στις προτάσεις σερβιρίσματος.
* Η συνταγή είναι αποκλειστικά φτιαγμένη για Λανίτη Φρέσκο 100% Κυπριακό Γάλα 1,5% και υπογράφει η Δήμητρα Παναγή - Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος.