Crumble με νεκταρίνια και σμέουρα
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ νιφάδες βρώμης
- 1/4 φλ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 5 κ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
- 1/2 φλ αμύγδαλα καθαρισμένα κομμένα (νιφάδες)
Για τη γέμιση:
- 3 φλ νεκταρίνια ώριμα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ σμέουρα (raspberries)
- 1/4 φλ ζάχαρη
- 2 κ.σ cornflour
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Προαιρετικά: 3 κ.σ λικέρ αμυγδάλου (amaretto πχ Disarono)
Για το σερβίρισμα:
- Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ανακατεύουμε τα νεκταρίνια, τα σμέουρα, το cornflour, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ, τα μεταφέρουμε στη βάση ενός μετρίου ορθογωνίου ή στρογγυλού ταψιού (20cm περίπου), σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη καστανή ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο. Θα σχηματιστούν μικροί σβολοι.
- Προσθέτουμε στο τέλος τα αμύγδαλα
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και ψήνουμε ξανά για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε το crumble ζεστό, συνοδευμένο με το παγωτό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 222kcal
Λιπαρά: 9,8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 3,5 γρ
Υδατάνθρακες: 30 γρ
Φυτικές ίνες: 3,5γρ
Σάκχαρα: 15 γρ
Πρωτεΐνη:4,4 γρ