Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Crumble με νεκταρίνια και σμέουρα

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ νιφάδες βρώμης
  • 1/4 φλ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 5 κ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1/2 φλ αμύγδαλα καθαρισμένα κομμένα (νιφάδες)
Για τη γέμιση:
  • 3 φλ νεκταρίνια ώριμα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ σμέουρα (raspberries)
  • 1/4 φλ ζάχαρη
  • 2 κ.σ cornflour
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Προαιρετικά: 3 κ.σ λικέρ αμυγδάλου (amaretto πχ Disarono)
Για το σερβίρισμα:
  • Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Ανακατεύουμε τα νεκταρίνια, τα σμέουρα, το cornflour, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ, τα μεταφέρουμε στη βάση ενός μετρίου ορθογωνίου ή στρογγυλού ταψιού (20cm περίπου), σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
  3.   Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη καστανή ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο. Θα σχηματιστούν μικροί σβολοι. 
  4. Προσθέτουμε στο τέλος τα αμύγδαλα
  5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και ψήνουμε ξανά για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Σερβίρουμε το crumble ζεστό, συνοδευμένο με το παγωτό. 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Ανά 100γρ

Θερμίδες: 222kcal 

Λιπαρά: 9,8γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 3,5 γρ

Υδατάνθρακες: 30 γρ

Φυτικές ίνες: 3,5γρ

Σάκχαρα: 15 γρ

Πρωτεΐνη:4,4 γρ