Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Εύκολο κοτόπουλου με παρμεζάνα

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4-6

Συστατικά

Για τη σάλτσα:
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το κοτόπουλο:
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή 6 μπούτια χωρίς πέτσα/κόκαλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Μέθοδος

1. Αν χρησιμοποιήσουμε στήθος κοτόπουλου, σκεπάζουμε τα φιλέτα με πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάμε να πάρουν το ίδιο πάχος. Τα αλατοπιπερώνουμε.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη και το πιπέρι.

3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

4. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στα αυγά και μετά τα περνάμε προσεκτικά από το μείγμα της φρυγανιάς, καλύπτοντας καλά και τις δύο πλευρές.

5. Για τη σάλτσα ντομάτας: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μεταφέρετε την ντομάτα και ανακατεύετε τακτικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να «δέσει» για 10 λεπτά.

6. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

7. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 185 βαθμούς.

8. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.

9. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Ανά 100 γρ

Θερμίδες: 247 kcal

Λίπη: 12,7 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ

Υδατάνθρακες: 12,8 γρ

Φυτικές ίνες: 0,8 γρ

Ζάχαρη: 2,2 γρ

Πρωτεΐνη: 19,6 γρ