Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Χταπόδι κρασάτο με μέλι και πορτοκάλι

από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1.5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι (1 kg) – καθαρισμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • Φέτες και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (πλένουμε καλά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ θυμάρι ξηρό
  • 200ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Cooking Method

 

  1. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το χταπόδι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και οταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρασί, τις φέτες πορτοκαλιού, τη ρίγανη, τη δάφνη, το θυμάρι και το πιπέρι.
  4.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το χταπόδι για 1,5 ώρα περίπου, για να δέσουν τα υγρά που θα βγάλει με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε στα τελευταία 10 λεπτά το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε  το χταπόδι ζεστό με ρύζι ή κριθαράκι

 

Διατροφικές πληροφορίες ανα 100γρ
Θερμίδες: 120 Kcal
Λίπη: 4,6γρ
Κορεσμένα λιπαρά:0,6 γρ
Υδατάνθρακες: 4,7γρ
Φυτικές ίνες: 0,02γρ
Σάκχαρα: 2,6γρ
Πρωτεϊνη: 10,7γρ