Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Χριστουγεννιάτικα κους κους με καλαμπόκι και λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 3

Συστατικά

  • 500 g κατεψυγμένα φασολάκια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι Corn Gold Bonduelle
  • 250 γραμμάρια κους κους
  • 50 γρ. φυστίκι, χωρίς κέλυφος, σπασμένο στα 4
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στα 2
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι
  • Λάδι
  • Βαλσάμικο με γεύση ρόδι (αραιωμένο με λίγο νερό)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το αραιωμένο βαλσάμικο και τα τοματίνια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Στο τηγάνι ρίχνουμε τα φασολάκια μας, χωρίς να τα αποψύξουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Τα τοποθετούμε σε ματσάκια επάνω σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά μπαστουνάκια.Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τοματίνια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το καλαμπόκι.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κους κους με βραστό νερό να φουσκώσει(σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του).Προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμονοπίπερο.

Βήμα 4

Αφού φουσκώσει το κους κους το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φυστίκια και τέλος τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και προσεκτικά.

Βήμα 5

Σε ένα πιάτο έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι σε σχήμα αστεριού (ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε) και το γεμίζουμε προσεκτικά με το μίγμα μας. Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγες σταγόνες μπαλσαμικο, τοματίνια και μαύρο σουσάμι.

*Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το κους κους μας σε ψηλό κολονάτο ποτήρι ώστε να φαίνονται όμορφα τα χρώματά του!