Ντοματοκεφτέδες
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 10-15
Συστατικά
- 200 γρ ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 200 γρ ντομάτες τριμμένες
- 4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ baking powder
- 1 2/3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα (ή 1 μεγάλο)
- 2 κ.σ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ δυόσμο αποξηραμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κλειστή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την τριμμένη ντομάτα, το κολοκυθάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, καθώς και το αλάτι/πιπέρι
- Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες σχηματίζοντας όμοια μικρά κεφτεδάκια.
- Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει χαρτί ψησίματος.
- Περνάμε με πινέλο μαγειρικής λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 75γρ (3 περίπου κεφτεδάκια)
Θερμίδες: 124 kcal
Λιπαρά: 2ρ
Κορεσμένα: 0,3γρ
Υδατάνθρακες: 22,6γρ
Φυτικές ίνες: 1,6γρ
Σάκχαρα: 1,6γρ
Πρωτεΐνες: 3,4γρ