Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Gingerbread pancakes

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ ginger σε σκόνη
  • 2 κ.γ κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 1/4 φλ γάλα της προτίμησης σας
  • 1/3 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 αυγά
  • 3 κ.γ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1 κ.γ φρέσκο ginger τριμμένο
  • 1/2 κ.γ ξύσμα από λεμόνι

Cooking Method

1. In a large bowl, mix the flour, brown sugar, baking powder, baking soda, salt and all the powdered spices.

2. In a separate bowl, mix well the milk, syrup, eggs, butter, fresh ginger and lemon zest.

3. Transfer the liquid ingredients to the solids and mix well. If small lumps form in the dough, there is no problem.

4. Lightly oil a non-stick pan and after it heats up, transfer 1/4 of the dough at a time until all the pancakes are made.

5. As soon as small bubbles form in the dough, turn the pancakes and cook for another 1 minute. If necessary, we can turn down the heat.

6. Once all the pancakes are ready, garnish them and enjoy them warm.

 

 

Nutritional information:

Per 100g
Calories: 217 kcal
Fat: 4.5g
Saturated fat: 2.4g
Carbohydrates: 38g
Vegetable fibers: 1.2g
Sugars: 13g
Proteins: 5.9g