Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Vegan brownies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 8-10

Συστατικά

  • • 1/2 φλ λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • • 1 φλ καστανή ζάχαρη μαλακή
  • • 0/5 φλ φυστικοβούτυρο απαλό (smooth)
  • • 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • • 1 κ.γ baking powder
  • • 1 πρέζα αλάτι
  • • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • • 0/5 φλ σκόνη κακάο
  • • 3 κ.σ αραιωμένο καφέ (πχ φίλτρου σε σκόνη ή στιγμιαίος)
Αντικατάσταση αυγού:
  • • 2 κ.σ αλεσμένος λιναρόσπορος σε
  • • 5 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι μεγέθους 20 Χ 20 περίπου. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το baking powder.
  3. Αναμειγνύουμε  σε ένα μπολάκι τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά. 
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας, το μείγμα λιναρόσπορου και τη βανίλια. Τα μεταφέρουμε στα στερεά υλικά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά καλά. Τέλος προσθέτουμε τον καφέ. 
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα και στις γωνίες. 
  6. Μοιράζουμε το φυστικοβούτυρο με ένα κουτάλι σε διαφορά σημεία πάνω από το μείγμα των brownies και με τη μύτη ενός μαχαιριού το απλώνουμε με απαλές κινήσεις πάνω σε όλη την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε το brownie για 25-30 λεπτά. 
  8. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το ταψί να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια για σερβίρισμα.  

 

Διατροφικές πληροφορίες: 
Για μια μερίδα 60γρ

Θερμίδες: 300kcal 
Λιπαρά: 19.5γρ
Κορεσμένα: 10γρ
Υδατάνθρακες: 28γρ
Φυτικές ίνες:  5γρ
Σάκχαρα: 14γρ
Πρωτεΐνες: 6γρ