Μπακαλιάρος στο φούρνο με crumble από μελόψωμο
Από Casino
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 2-3
Συστατικά
- 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70γρ βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ μπικότα με τζίντζερ, θρυμματισμένα
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα Casino
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- Πράσο κομμένο σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με 1 φλ νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το θρυμματισμένο ψωμί.
- Ξεπαγώνουμε το ψάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά στη βάση ενός στρογγυλού πυρίμαχου σκευους, το ψάρι και τη κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε
- Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα από το ψωμί και το αλεύρι (crumble)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Απολαμβάνουμε ζεστό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 262kcal
Λιπαρά: 19γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 10γρ
Υδατάνθρακες: 18γρ
Φυτικές ίνες: 0,8γρ
Σάκχαρα: 1,4γρ
Πρωτεϊνες: 5,5γρ