Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ψητό χαλούμι μαριναρισμένο με σως από μέλι

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 12

Συστατικά

  • 2 packs halloumi cheese (225gr each)
  • 3 tbsp soy sauce
  • 3 tbsp honey
  • 1 tsp sesame oil
  • Zest of a lime
  • 1 tbsp red chilli flakes
  • Finely chopped coriander
  • Wooden sticks

Εκτέλεση

 

  1. Χτυπάμε καλά σε ένα βαθύ μπόλ  όλα τα υλικά για τη μαρινάδα: τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το ξύσμα και το chili.
  2. Κόβουμε το χαλούμι σε ομοιόμορφους κύβους και το μεταφέρουμε στη μαρινάδα. Το αφήνουμε να απορροφήσει τις γεύσεις για τουλάχιστο 30 λεπτά.
  3.  Περνάμε τα κομματάκια από το χαλούμι στα ξυλάκια (3-4 στο καθένα).
  4. Αλείφουμε ένα σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι  (ή τη σχάρα του barbeque) και τοποθετούμε τα ξυλάκια. Τα αφήνουμε 2 λεπτά , τα αλείφουμε ξανά με τη μαρινάδα και τα γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές για 2 ακόμη λεπτά.
  5. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.

Διατροφικές Πληροφορίες (ανα 100γρ):

Ενέργεια: 300kcal

Λιπαρα: 20γρ

Εκ των οποίων κορεσμένα: 12,3γρ

Υδατάνθρακες: 12,9γρ

Εκ των οποιων σάκχαρα: 11,3γρ

Φυτικές ινες: 0,3γρ

Πρωτεϊνες: 17,7γρ