Ψητό χαλούμι μαριναρισμένο με σως από μέλι
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 12
Συστατικά
- 2 packs halloumi cheese (225gr each)
- 3 tbsp soy sauce
- 3 tbsp honey
- 1 tsp sesame oil
- Zest of a lime
- 1 tbsp red chilli flakes
- Finely chopped coriander
- Wooden sticks
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά σε ένα βαθύ μπόλ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα: τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το ξύσμα και το chili.
- Κόβουμε το χαλούμι σε ομοιόμορφους κύβους και το μεταφέρουμε στη μαρινάδα. Το αφήνουμε να απορροφήσει τις γεύσεις για τουλάχιστο 30 λεπτά.
- Περνάμε τα κομματάκια από το χαλούμι στα ξυλάκια (3-4 στο καθένα).
- Αλείφουμε ένα σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι (ή τη σχάρα του barbeque) και τοποθετούμε τα ξυλάκια. Τα αφήνουμε 2 λεπτά , τα αλείφουμε ξανά με τη μαρινάδα και τα γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές για 2 ακόμη λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.
Διατροφικές Πληροφορίες (ανα 100γρ):
Ενέργεια: 300kcal
Λιπαρα: 20γρ
Εκ των οποίων κορεσμένα: 12,3γρ
Υδατάνθρακες: 12,9γρ
Εκ των οποιων σάκχαρα: 11,3γρ
Φυτικές ινες: 0,3γρ
Πρωτεϊνες: 17,7γρ