Κέικ με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Συνταγή από Casino και διατροφικές αξίες από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 8-10
Συστατικά
- 4 αυγά
- 150γρ καστανή ζάχαρη
- 130γρ αλεύρι φαρίνα
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 80γρ κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα Casino
- 70γρ λευκή σοκολάτα Casino
- 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
- 120γρ βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα με 70γρ από το βούτυρο.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τα υπόλοιπα 50γρ βουτυρο και τη ζάχαρη βανίλιας.
- Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ τα 2/3 από το μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας.
- Στο υπόλοιπο 1/3 της ζύμης αναμειγνύουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε τα 2 μείγματα. Αναμειγνύουμε με απαλές κινήσεις.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά τουλάχιστο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 390kcal
Λιπαρά: 22γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 12,8 γρ
Υδατάνθρακες: 46 γρ
Φυτικές ίνες: 1,4γρ
Σάκχαρα: 30 γρ
Πρωτεΐνη: 6,2 γρ