Caprese sandwich with balsamic glaze
By Stavri Kaourani
Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 5 minutes
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 1
Συστατικά
- 2 φέτες ψωμί προζυμένιο
- 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες
- Ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- Φύλλα ρόκας
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κ.γ σάλτσα πέστο
Για το γλάσο:
- 1/4φλ βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βαλσάμικο με το μέλι και ανακατευούμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσέχουμε να μην φτάσει σε σημείο βρασμού και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προετοιμάζουμε το σάντουιτς: αλείφουμε το πέστο και στις 2 φέτες ψωμιού και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Γαρνίρουμε με το γλάσο και ψήνουμε σε τοστιέρα μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100γρ
Θερμίδες: 186kcal
Λιπαρά: 9,3γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 5,7 γρ
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Φυτικές ίνες: 1,7γρ
Σάκχαρα: 5,6 γρ
Πρωτεΐνη:10,5 γρ