Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Tacos με πικάντικο κουνουπίδι

από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4-6

Συστατικά

  • ¼ φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ chili σε σκόνη (προσαρμόστε ανάλογα πόσο πικάντικο θέλετε το γεύμα σας)
  • 1 κ.γ σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • ½ φλ sour cream. Για vegan πιάτο: vegan τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ χυμός από lime
  • 1 φλ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ λαχανο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 8 μικρές τορτίγιες πχ καλαμποκιού
  • Φέτες από lime για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, τη σκόνη chili, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το κύμινο . Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το καλύπτουμε καλά με το μείγμα.
  2. Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ, ανακατευούμε το sour cream, 1 κ.σ από το χυμό, και ½ κ.γ αλάτι.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι γεμίζουμε τις πίτες με τα λαχανικά, το κουνουπίδι (3-4 κομμάτια σε κάθε πίτα), και γαρνίρουμε με τη σως. Προσθέτουμε στο τέλος το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες lime.

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 107 Kcal
Λίπη: 6γρ
Κορεσμένα λιπαρά:1,5 γρ
Υδατάνθρακες: 11,8γρ
Φυτικές ίνες: 2,3γρ
Σάκχαρα: 1,5γρ
Πρωτεϊνη: 2,9γρ