Tacos με πικάντικο κουνουπίδι
από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4-6
Συστατικά
- ¼ φλ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ chili σε σκόνη (προσαρμόστε ανάλογα πόσο πικάντικο θέλετε το γεύμα σας)
- 1 κ.γ σκόνη σκόρδο
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1 κ.γ κύμινο
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- ½ φλ sour cream. Για vegan πιάτο: vegan τυρί κρέμα
- 3 κ.σ χυμός από lime
- 1 φλ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 φλ λαχανο ψιλοκομμένο
- ¼ φλ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ φλ φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 8 μικρές τορτίγιες πχ καλαμποκιού
- Φέτες από lime για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, τη σκόνη chili, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το κύμινο . Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το καλύπτουμε καλά με το μείγμα.
- Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ, ανακατευούμε το sour cream, 1 κ.σ από το χυμό, και ½ κ.γ αλάτι.
- Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι γεμίζουμε τις πίτες με τα λαχανικά, το κουνουπίδι (3-4 κομμάτια σε κάθε πίτα), και γαρνίρουμε με τη σως. Προσθέτουμε στο τέλος το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες lime.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 107 Kcal
Λίπη: 6γρ
Κορεσμένα λιπαρά:1,5 γρ
Υδατάνθρακες: 11,8γρ
Φυτικές ίνες: 2,3γρ
Σάκχαρα: 1,5γρ
Πρωτεϊνη: 2,9γρ