Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Homemade granola with cacao

By Stavri Kaourani

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος μαγειρέματος: 20 minutes

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 4 φλ νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ μέλι
  • 1/4 φλ φυστικοβούτυρο απαλό ή αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 φλ αμύγδαλα
  • 1/4 φλ βιολογικό κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλ λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ νιφάδες καρύδας άγλυκες
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1/2 φλ σπόροι chia
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα, τα αμύγδαλα, τα chia seeds, το κακάο, το αλάτι και τις νιφάδες καρύδας. 
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά το μέλι και το φυστικοβούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  3. Μεταφέρουμε το μέλι με το φυστικοβούτυρο στη βρώμη και τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας. 
  4. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά ανακατεύοντας στο μεταξύ το μείγμα για να ψηθεί ομοιόμορφα. 
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο όταν ροδίσει η granola, και αφού κρυώσει καλά, τη μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. 

 

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για μια μερίδα 40γρ:

Θερμίδες: 180kcal 

Λιπαρά: 8γρ

Κορεσμένα: 3,6γρ

Υδατάνθρακες: 21γρ

Φυτικές ίνες:  4,5γρ

Σάκχαρα: 3γρ

Πρωτεΐνες: 5,8γρ