
Vegan κρέμα καρύδας με ροδάκινα
Από την Σταλυρη Καουράνη
Preparation time: 10 λεπτά
Cooking time:
Difficulty: 1/10
Serves: 4
Ingredients
- 4 ώριμα ροδάκινα
- Φύλλα μέντας
Για την vegan κρέμα καρύδας:
- 1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες (το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο)
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες.
2. Ετοιμάστε την κρέμα καρύδας: αφαιρέστε το υγρό από την κονσέρβα και μεταφέρετε το γάλα καρύδας σε ένα μπολ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη υφή.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά για 1 λεπτό ακόμα. Είναι σημαντικό να μην υπερχτυπήσετε την κρέμα.
4. Μπορούμε να βάλουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή να τη σερβίρουμε αμέσως.
5. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου σε ένα μπολ και σερβίρουμε από πάνω 2 κουταλιές κρέμα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100 γρ
Θερμίδες: 110 kcal
Λίπη: 5,7 γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Φυτικές ίνες: 1 γρ
Ζάχαρη: 11,6 γρ
Πρωτεΐνη: 1γρ
Stavri Kaourani
Nutritionist - MSc degree in Clinical Nutrition and Diabetes Management